Ga direct naar inhoud

Groningen heeft zoveel te bieden. Ga er lekker op uit met de kinderen

Astrid city of

Ondernemer, drukke mama van drie (6, 8, 11) en Groningen enthousiasteling: Astrid voelt zich helemaal thuis in de stad. “Wij woonden vroeger in Leiden. Toen mijn man hier kon werken, dacht ik, ‘Groningen? Helemaal daar?’ Ondertussen wonen we hier nu al 14 jaar. Ik wil niet meer weg.”

Groningen Nl 4 We doen het liefst alles op de fiets. Je bent zo overal
Astrid Wehmeijer

Astrid vertelt dat haar kinderen hier echt gelukkig zijn. “Ze groeien op in een veilige omgeving met alles op loopafstand. De kinderen zijn dol op de stad en drinken graag ergens eens een koffie. Je realiseert je dan wat voor geluk je hebt dat alles ongelofelijk dichtbij is.” Dat de horeca nu zo toegankelijk is voor kinderen, vindt ze bovendien een pluspunt. “Kinderen zijn overal hartstikke welkom.”

“We doen het liefst alles op de fiets. We zijn heel erg op de stad gericht. Je bent ook zo overal. Onze weken zijn volgepland met leuke activiteiten hier. De kinderen doen aan judo en hockey of gaan lekker technisch bezig bij Jonge Onderzoekers. Die 3D-printers vinden ze helemaal te gek! We zijn ook veel buiten. Zwemmen in de Hoornse Plas, spelen in Kardinge, wandelen in het Noorderplantsoen of het Stadspark. Het is zo fijn dat je midden in de stad plots in een groene ruimte staat.”

Astrid is zelf heel actief in haar buurtvereniging, waar ze in het bestuur zit. “Ik vind het heel belangrijk om samen met de buurt je leefomgeving vorm te geven. Zeker als je kinderen hebt. Als er eens wat is, kan je bij elkaar steeds terecht, zonder dat je de deur bij elkaar plat loopt.”

Om af te sluiten geeft ze nog deze mooie tip aan nieuwe Groningers: “Maak vooral gebruik van alles wat de stad biedt. Van het groen, tot musea. Ga er lekker op uit met je kinderen. Dan ontmoet je vanzelf ook andere ouders en maken ze nieuwe vriendjes.”