Ga direct naar inhoud

Greenovation

De stad Groningen staat voor grote sociale, economische en duurzame uitdagingen, net als veel andere Europese steden. Om onze stad groener en leefbaarder te maken, kiezen we voor een innovatieve, burgergedreven aanpak. We noemen het: Greenovation. Deze visie willen we graag delen met de rest van Europa. Daarom hebben we ons aangemeld voor de European Capital of Innovation Award. Bekijk de video >

Greenovation doen we samen

Investeren in de kwaliteit van leven is essentieel. Het zorgt voor mooiere buurten en dorpen, met meer groen, ruimte om te ontmoeten en te sporten, een betere gezondheid en minder armoede onder alle inwoners. In Groningen zijn we ervan overtuigd dat je alleen kunt innoveren als je samenwerkt met de inwoners van de stad. En dat doen we dus ook. Greenovation doen we samen met bewoners, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en woningcorporaties.

Meer weten? Bekijk de iCapital 2020 bid “Greenovation” van Groningen. Onze aanpak van groene transitie en innovatie.

Over de Award

De European Capital of Innovation Award is een jaarlijkse award en geldprijs. Deze wordt uitgereikt aan de Europese stad die het beste is staat is om innovatie in te zetten voor de verbetering van het leven van haar inwoners. Lees meer.