Ga direct naar inhoud

Kortingskaarten

Groninger Museum Stella Dekker Fotografie 1 van 1

Museumkaart

Er zijn verschillende kaarten waarmee je korting kunt krijgen op culturele activiteiten. Een van die kaarten is de museumkaart. Met die kaart kan je meer dan 400 musea in Nederland gratis bezoeken. De kaart voor volwassenen kost €59,90 per jaar en de jongeren kaart kost €32,45 per jaar. Meer informatie over de museumkaart vind je op deze website.

CJP-pas

De CJP-pas is de culturele kaart voor jongeren in Nederland. Met deze kaart kan je korting krijgen op verschillende culturele activiteiten, zoals musea, festivals en bioscopen. Daarnaast kan je met de CJP ook nog eens korting krijgen bij veel winkels en op reizen in Europa. De CJP biedt verschillende soorten kaarten aan vanaf €17,50.

Stadjerspas

De Stadjerspas is een kortingskaart voor inwoners van de gemeente Groningen. Je komt in aanmerking voor de Stadjerspas als je maandelijks inkomen niet meer is dan € 1170 voor alleenstaanden en € 1671 voor koppels. Studenten die gebruikmaken van het leenstelsel komen niet in aanmerking voor de Stadjerspas. De pas is goed voor korting bij culturele activiteiten, sport- of hobby-abonnementen of een lidmaatschap bij de bibliotheek. Je kunt je online opgeven voor de Stadjerspas.

Studentenkorting

Als je student bent in Groningen kun je vaak korting krijgen op goederen en diensten. Ook in restaurants, winkels en bij culturele activiteiten kun je op vertoon van je studentenpas korting krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gratis naar het Groninger Museum als je in de stad studeert.