Ga direct naar inhoud

Buitenschoolse activiteiten voor kinderen

IMG 7189

Er worden veel activiteiten georganiseerd in Groningen voor kinderen van alle leeftijden. Er is dus altijd wel iets te vinden wat goed bij jouw kind past!

Kunst, muziek en theater

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst in Groningen. Zij ondersteunen en stimuleren het maken van kunst in de vrije tijd in de stad en in de provincie. Ze organiseren een breed scala aan workshops en cursussen op drie verschillende locaties in de binnenstad, ook voor volwassenen. Ze vernieuwen hun programma elke zes maanden en meestal houden ze een LABweek in januari en september om nieuwe deelnemers kennis te laten maken met wat ze allemaal aanbieden.

Kunstworkshops voor kinderen worden aangeboden bij musea zoals GRID (het Grafisch Museum Groningen) en het stripmuseum. Bij kinderopvang en op scholen worden ook vaak cursussen aangeboden.

Muzieklessen worden meestal gegeven door zzp-docenten die soms zelfs bij je thuis kunnen komen voor de lessen. Bij het Prins Claus Conservatorium of het Cultureel Studentencentrum Usva kan je informatie krijgen over de docenten. In de Facebookgroep Groningen Mama’s kan je ook om tips vragen.

Wetenschap

Workshops en cursussen op het gebied van wetenschap voor kinderen ouder dan zes jaar worden aangeboden door De Jonge Onderzoekers, een non-profit organisatie voor buitenschoolse lessen over wetenschap.

In de gemeenschap

Buurtverenigingen en publieke bibliotheken organiseren vaak activiteiten voor kinderen en ouders, zoals het Ouder-Kind café. Daarnaast zijn er verschillende Facebookgroepen voor ouders in Groningen waar je een praatje kan doen met andere ouders.