Ga direct naar inhoud

Reizen met kinderen

Groningen Nl 4

Met de fiets

Als je op de fiets wilt reizen met je kind(eren), is het belangrijk om te weten hoe dat op een veilige manier kan. Er zijn verschillende manieren om met je kind te fietsen. Je kunt meer lezen over fietsen met kinderen op de website fietsen met kinderen.

Met de auto

Als je met de auto reist met je kind(eren), is het belangrijk om te weten dat het verplicht is dat iedereen in het voertuig een ​​veiligheidsgordel draagt. Kinderen onder de 135 cm moeten in een geschikt kinderzitje zitten. Zorg ervoor dat je de airbag uitschakelt als je het kinderzitje op de voorstoel plaatst. Je kunt op de website van de ANWB meer lezen over alle Nederlandse regels voor reizen met kinderen.

Met het openbaar vervoer

In de treinen van Arriva en de NS reizen kinderen onder de 4 jaar gratis. Ze hebben ook geen OV-chipkaart nodig om te reizen. Kinderen tot 11 jaar kunnen gratis reizen met een volwassene met een zogenaamd 'Kids Vrij'-kaartje. Voor dit ticket heeft het kind wel een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Per volwassene kunnen 3 kinderen gebruik maken van dit ticket. In de bussen van Qbuzz kunnen kinderen tot 3 jaar gratis reizen. Per volwassene kunnen maximaal drie kinderen tussen de 4 en 11 jaar gratis meereizen.