Ga direct naar inhoud

Fietsen

Img 9119

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om je te verplaatsen in Groningen, is fietsen veruit de favoriet van veel inwoners. De fiets is vaak het snelste, makkelijkste en goedkoopste vervoermiddel in Groningen.

Hoe kom je aan een fiets

Het is erg makkelijk om in Groningen aan een fiets te komen, maar het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je er eentje koopt. Zorg er zeker voor zeker dat je geen gestolen fiets koopt. Je kunt ook voor een vast bedrag per maand een fiets huren bij Swapfiets.

Je kan een fiets van de Gemeente Groningen kopen. In de fietsenstalling in de Oude Boteringestraat worden fietsen verkocht die door hun vorige eigenaar niet zijn opgehaald. De fietsen worden verkocht vanaf €65,- en zijn in goede staat, hebben lichten en een slot. En misschien wel het belangrijkst - de fietsen die je hier koopt zijn zeker niet gestolen. Goed om te weten: je kunt hier alleen betalen met een pinpas.

Fietsveiligheid

Om in Groningen te kunnen fietsen, moet je bekend zijn met de verkeersregels. Hier kan je meer lezen over veiligheid op de fiets.

Fietswoordenboek en belangrijke feiten

Wil je nog meer informatie over fietsen in Groningen, bekijk dan dit overzicht. Het overzicht bevat niet alleen een handige lijst met belangrijke tips over fietsen in Nederland, maar ook een ‘fietswoordenboek’. Dat is een lijst met termen in het Engels en het Nederlands die je kunnen helpen wanneer je een fiets wilt kopen, huren of laten repareren.