Ga direct naar inhoud

Reizen naar Groningen

KPN Groningen Joram Krol

Er zijn verschillende manier om Groningen te bereiken zonder eigen auto of fiets. Je kan Groningen gemakkelijk bereiken met het vliegtuig, de bus, de trein of taxi.

Met het vliegtuig

Als je naar Groningen komt met het vliegtuig, kan je vliegen naar Groningen Airport Eelde. Dit vliegveld ligt ongeveer 15 kilometer buiten Groningen. De reis van het vliegveld naar het stadscentrum is gemakkelijk en kort. Je kan ook naar de andere vliegvelden in Nederland vliegen, zoals Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven of Rotterdam. Vanaf die vliegvelden kan je Groningen bereiken met het openbaar vervoer of een taxi.

Met de bus

Als je naar Groningen wilt reizen met de bus kan je gebruikmaken van Flixbus. Flixbus biedt een directe reis naar Groningen aan vanuit meer dan 40 steden. Als je binnen de regio wil reizen, kan je ook gebruikmaken van de diensten van Qbuzz.

Met de trein

Groningen is goed bereikbaar per trein. Lees meer over treinreizen naar Groningen.

Met de taxi

Je kunt natuurlijk ook naar Groningen reizen met de taxi. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je laat ‘s avonds aankomt in Nederland en je geen gebruik meer kan maken van het openbaar vervoer. Denk er wel aan dat reizen per taxi erg duur kan zijn. Lees hier waar je op moet letten als je de taxi neemt in Nederland.