Ga direct naar inhoud

Groningen: studentenstad

Poelestraat Stella Dekker Fotografie

Groningen is bij uitstek een studentenstad. Er is zowel een universiteit en een hogeschool, waardoor er heel veel studenten wonen. Van de 230.000 inwoners in Groningen, is 25% student. Daardoor heeft Groningen als stad het hoogste percentage studenten én is is qua inwoners de jongste stad van Nederland.

Doordat er zoveel studenten in Groningen wonen, leeft de stad ongelofelijk. De stad biedt een ruim aanbod aan culturele evenementen en heeft een actief nachtleven. Kroegen zijn non-stop open. Daarnaast zijn er veel verenigingen, activiteiten, festivals en andere dingen te doen in Groningen. Meer informatie vind je op deze website.

Als je meer informatie wilt over het studentenleven in Groningen, bekijk dan de website van GroningenLife. Het team van GroningenLife! bestaat uit studenten die je alles kunnen vertellen over het studentenleven. Via blogs delen ze hun verhalen en nuttige informatie en houden ze je op de hoogte van de hipste evenementen.

Als je meer wil weten over het wonderlijke studentenleven in Groningen, neem dan een kijkje op de volgende Instagramaccounts: