Ga direct naar inhoud

Forensen

Bas Meelker 119 large

Groningen stad is omgeven door vele kleine dorpjes met een hoge levenskwaliteit. Hier noemen we slechts een kleine selectie van dorpen en gebieden die een goede plek zijn voor nieuwe bewoners om zich te settelen. Wanneer je erover nadenkt om buiten de stad te gaan wonen, houd dan rekening met vervoer, scholen en andere faciliteiten zoals winkels.

Haren, ten zuiden van Groningen stad, wordt regelmatig bestempeld als een van de beste locaties om te wonen in Nederland vanwege de ruimte, faciliteiten, gemeenschap en natuur. Haren werd recentelijk onderdeel van de Gemeente Groningen, samen met Ten Boer.

Verder naar het zuiden vinden we het dorpje Glimmen, gelegen in een meer bosrijk gebied en dicht bij de provincie Drenthe.

Veel historische dorpen ten noorden van de stad zijn erg geliefd vanwege hun weidse uitzicht en rustige omgeving. Sommige grotere dorpen waarvan uit je makkelijk naar Groningen kunt forensen zijn onder andere Ten Boer,Winsum, Bedum, Zuidhorn en Aduard.

Sommige dorpen zijn getroffen door de aardbevingen van de afgelopen jaren, waardoor er soms schade aan de woningen is. Dat betekent dat de woningprijzen in deze regio's zijn gedaald.