Ga direct naar inhoud

Digital Society

Mr Chadd Digital Groningen campagne 2

Groningen is al vijf jaar op een rij de tweede tech-stad van Nederland (na Amsterdam). Campus Groningen is de snelst groeiende start-up campus van Nederland en de thuisbasis van veel tech start-ups. Founded in Groningen biedt een overzicht van het lokale tech en digitale ecosysteem.

Recente ontwikkelingen in de digitale sector van Groningen die te benoemen zijn, zijn onder meer:

Tech-bedrijven IBM en Google zijn gevestigd in de provincie. Google heeft bovendien onlangs haar datacentrum in de Eemshaven uitgebreid. Op het vlak van infrastructuur wordt de Eemshaven als een belangrijke Europese dataport beschouwd.

Talentvijver

De opleidingen in kunstmatige intelligentie, informatica en mediastudies aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn beoordeeld als 'beste in categorie' in de meest recente enquête van het hoger onderwijs in Nederland. De Hanzehogeschool Groningen huisvest de Digital Society Hub, waar onderzoekers en bedrijven samenwerken aan digitale innovatie.

De aanwezigheid van talent in de regio is expliciet genoemd als onderdeel van het succes voor lokale bedrijven zoals HackerOne, Voys, CrowdyNews, Looking for Booking en Paylogic.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Digital Society op Economie Groningen.