Ga direct naar inhoud

Zo vind je een baan

IMG 8624 kopie

Zoek je een uitdagende baan? En wil je van zo dichtbij mogelijk innovaties meemaken? Dat kan bij een supergave startup of een international als Google of IBM. Maar misschien wil je het juist bij een topinstituut of bedrijf? Groningen, City of Talent biedt volop carrièrekansen voor ambitieuze talenten. Afgelopen jaren is de regio uitgegroeid tot dé plek voor professionals op het gebied van Healthy Ageing, ICT, Energy, Sustainablity en innovatie.

Vacaturewebsites

De website met de meeste vacatures in Noord-Nederland is Noorderlink. Noorderlink is een samenwerkingsverband van een aantal grote werkgevers in Noord-Nederland. Je vindt daar gezamenlijke vacatures voor niet alleen banen, maar ook stages. Er zijn daarnaast natuurlijk veel andere vacaturesites in Nederland. Het makkelijkste is om te googelen naar vacatures in Groningen en dan naar de vacaturesites te gaan.

Uitzendbureaus

In Groningen zijn een hoop uitzendbureaus die je kunnen helpen met het vinden van een baan. Hieronder staan een aantal van de grootste uitzendbureaus, maar er zijn er nog veel meer in Groningen. Sommige uitzendbureau zijn meer op studenten gericht of juist op specifieke werkvelden. Kijk of een uitzendbureau biedt waar jij op zoek naar bent.

Persoonlijk netwerk

De meeste banen worden gevonden door middel van netwerken. Banen kunnen soms moeilijk te vinden zijn, maar een ondernemende houding en het opbouwen van een netwerk vergroten je kansen op het vinden van een baan. Hieronder kun je wat tips vinden om je netwerk uit te breiden: